Hop til hovedindholdet

Rungstedgaard logo

Winemakers Dinner


Dato og tid

Fredag d. 2. oktober 2020 kl. 18:00 til 22:00

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 30. september 2020 kl. 22:00

Sted

Rungstedgaard, Rungsted Strandvej 107, 2960 Rungsted Kyst Rungstedgaard
Rungsted Strandvej 107
2960 Rungsted Kyst

Winemakers Dinner


Arrangementsbeskrivelse



Vi lover en smagsoplevelse af de helt store denne aften. Her kan du se menuen og de vine som vi serverer:
Snacks:
Gougeré m. Comté & trøffel

Fine de Claire østers m. æble & verbena

Vin:
Maison Albert Sounit, Crémant de Bourgogne, “Grande Cuvée” Brut 2015
---
Forret:

Jomfruhummer m. pastinak, sprød boghvede, brunet smør & bronze fennikel

Vin:
Maison Albert Sounit, Rully Blanc "Les Saint-Jacques", 2017
---
Mellemret:

Pighvar m. knivmuslinger, vinskums sauce på hjertemusling og rully, skorzonerrod & kaviar

Vin:
Domaine Bernollin, Montagny 1. Cru "Les Chaniots", 2017
Domaine Bernollin, Montagny 1. Cru – “Vignes de 1928”, 2016
---
Hovedret:

Duebryst i butterdej med fed lever, bitre salater, sauce m. aronia bær

Vin:
Maison Albert Sounit, Mercurey Rouge, “Vieilles Vignes”, 2017
Maison Albert Sounit, Mercurey Rouge, “Noblesse”, 2017
---

Dessert:

Sukkersyltede pærer m. is på gedemælk, hasselnødder & hvid chokolade
Vin:
Maison Albert Sounit, Crémant de Bourgogne ”Cuvée Préstige”  Demi-Sec

LIdt om de forskellige vine:

MAISON A. SOUNIT & DOMAINE BERNOLLIN BOURGOGNE:
Maison Albert Sounit har til huse i den mere end 150 år gamle vinejendom på Place du Champ de Foire i Rully, og stedet rummer nogle af områdets smukkeste vinkældre. Historisk set er kældrene også interessante, idet det faktisk bl.a. er i disse kældre, at nogle af de første Crémants de Bourgogne blev produceret.
Knud Kjellerup overtog firmaet i 1993, og har siden sammen med sine to partnere og husets medarbejdere ihærdigt bestræbt sig på, at sætte nye standarder for kvalitetsniveauet i Côte Chalonnaise. Maison Albert Sounit ejes i dag af Knud Kjellerup, Alex Holm Jensen og Jesper Krogh.
I 2005 erhvervedes vingården Domaine Bernollin i Jully-les-Buxy, og stedet omfatter i dag 12 ha. vinmarker. Egne vinmarker bidrager i dag med ca. 50 % af den samlede produktion. Den resterende halvdel købes, og alle vinene vinificeres på Domaine Bernollin, som efter omfattende investeringer råder over det bedst tænkelige vinificeringsudstyr.

Albert Sounits sortiment Crémant de Bourgogne er lavet på mellem 75 – 100 % druer fra egne marker. Gæringen foregår ved druernes naturlige gær og mellem 16 – 48 måneders lagring (afhængig af type) i kældrene i Rully inden dégorgering. Udvalget består af 7 forskellige Crémants de Bourgogne – alle med hver sin karakter, men fællestrækket er frugt og finesse med en bød finish.
Albert Sounits hvidvine vinificeres for hovedpartens vedkommende på franske egefade. Ved nedkøling af fadkældrene opnås en lang alkoholgæring, og kun druernes naturlige gær anvendes. Der anvendes i gennemsnit ca. 30 % nye fade (varierende fra 20 – 50 %). Vinene lagres mellem 8 – 12 måneder på fad. Alle vinene gennemgår en malolaktisk gæring. Bundfaldet omrøres (bâtonnage) 1 – 2 gange om ugen - afhængig af behov - varierende fra årgang til årgang. Aftapning sker uden filtrering.

Pinot Noir’en sorteres ved sorteringsbord inden afstilkning og vinificering: Ca. 5 dages kold maceration efterfulgt af gæring ved ca. 24 – 26 grader (ca. 7 dage) og efterfølgende maceration på 3 – 6 dage inden presning og omhældning på fad. Alle rødvinene lagres på fad (10 – 16 måneder), hvoraf ca. 30 % er nye fade. Aftapning uden filtrering.
Vingården, Domaine Bernollin ejes af Bourgognehuset Maison Albert Sounit og omfatter 14 ha. vinmarker i Montagny og Rully. Maison Albert Sounit overtog ejendommen i 2005 og siden er produktionen omlagt i respekt for miljø og omgivelser. I dag foregår produktionen efter reglerne, som er omfattet af Agriculture Raisonée. Der anvendes udelukkende naturlig og økologisk gødning.
Maison Albert Sounit køber druer fra flere appellationer i Côte Chalonnaise. Disse druer høstes i videst muligt omfang af Domaine Bernollins høstteam, og alle druerne vinificeres på Domaine Bernollin efter samme filosofi som Domaine Bernollins egne druer. Alle druer til såvel Crémant de Bourgogne som druerne til hvide og røde Bourgogner høstes i hånd. Under gæringen anvendes druernes naturlige gær. Aftapning af husets hvide og røde Bourgogner sker uden filtrering.

TILMELDING & BETALING
Du tilmelder og betaler her til højre, og du modtager en bekræftelse i din indbakke kort tid efter.

PRAKTIK
Har du nogle praktiske spørgsmål såsom parkering, garderobe, eller kørselsvejledning er du meget velkommen til at ringe til Rungstedgaard, på telefonnr. 4586 4422.

Vi glæder mig til at hilse på dig!


Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >